Kullanılan süt ve üretim aşamaları kaşar peynirinin kalitesini %100 oranında etkilemektedir. Ancak en iyi kaşar peyniri denilebilmesi için kişinin damak tadına hitap etmesi en önemli unsurdur. Taze kaşar peyniri, inek sütü veya inek ve koyun sütü karışımından üretilir. Sütün yağı ve lezzeti direkt olarak peynirin lezzetini de etkiler. Kaliteli bir kaşar peynirinde yağlı süt kullanılması oldukça önemlidir. Yerel üreticiler sütün yağlı olmasına özen gösterir. Endüstriyel üretimde yağlı süt kullanılmasa bile aroma vericilerin kullanılması üretilen kaşar peynirin belirli bir lezzete sahip olmasını sağlar.
Yerel üretimde eski kaşar peyniri doğru şartlarda üretildiğinde kaliteli Kars kaşarı elde edilebilmektedir.. Maslahat, üretiminin her aşamasını denetlediği kaşar peynir çeşitleri ile tüketiciye doğal ve en iyi kaşar peyniri sunar.
En İyi Eski Kaşar Peyniri
Eski kaşar peyniri adeta gurbetlik gerektiren bir peynir türüdür. Çeşitli yörelerde eski kaşar peyniri üretilirken Kars geleneksel eski kaşar lezzetiyle ön plana çıkan ilk ilimizdir. Maslahat, Kars’ta geleneksel yöntemlerle üretilen gerçek kaşar peynirini müşterileriyle buluşturur. Kars çiftliklerinden temin edilen koyun sütleri ile yapılan eski kaşar, peynir severlere lezzet şöleni yaşatır. Üretim aşamasında gereken miktarda özenle tuzlanan eski kaşarlar, üretim aşamalarının tamamlanmasıyla özenle paketlenir. Bu sayede kendine has lezzeti değişmeden ve bozulmadan tüketicilere ulaşır. Kars’ın en iyi eski kaşarını üreten yerel üreticilerden tedarik edilen hakiki kaşar peyniri maslahat aracılığı ile tüm Türkiye ile buluşturulmaktadır.
En İyi Taze Kaşar Peyniri
Her markette bir markaya ait taze kaşar bulabilmek mümkündür. Taze kaşarların her biri farklı aromalara sahiptir. Eski kaşar da olduğu gibi lezzet farklılığını yaratan temel etken süttür. Üretim aşamalarında oluşan ısı ve asidite farkı lezzeti etkiler. Endüstriyel üretimde lezzet standartları hala netleşmemiş ve bu standartlar için çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Yerel üretimde ise üretim üreticinin profesyonelliğine dayanır. Maslahat, kendi üretimi haricinde doğal kaşar peyniri üretiminde yer alan yerel üreticileri ve üretim aşamalarını doğru şekilde uygulayan üreticilerden ürün tedarik edebilmektedir. Bu sayede her siparişte tüketiciler yöresel ürünler ile beraber aynı lezzette ve doğallıkta kaşar peynirine ulaşabilmektedir. Vakumlu paketlerde gelen kaşarlar ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Taze kaşarlar farklı gramajlarda satılabilmektedir. Bu sayede tüketiciler ihtiyacı olduğu kadar kaşar peyniri siparişi verebilirler.
Kaşar Peyniri Siparişi
(1.7-1.95 Kg Arası) Paket Ambalajda.