loader image
Reyonlar ve Ürünler Yükleniyor...
Lütfen Bekleyiniz
Uygulamayı indir daha hızlı ve güvenli işlem yap.

En İyi Kuru Fasulye Hangisi?

En İyi Kuru Fasulye Hangisi

En İyi Kuru Fasulye Hangisi?

En İyi Kuru Fasulye Hangisi

Kuru fasulyeler farklı çeşitlere ayrılır ve her birinin kendine has bir lezzeti bulunur. Bazı kişiler şekerli tatları severken, bazı kişilerin daha az aromaya sahip tatlar sevmesi en iyi fasulye kavramını göreceli kılar. Ancak, pişme süresinin kısa olması ile ön plana çıkan İspir fasulyesi, restoranlar tarafından en çok tercih edilen fasulye türlerinden biridir.

Lezzetli ve su ile çabuk şişen yapısı keyifli bir tüketim deneyimi yaşatır. İspir fasulyesinin yanı sıra diğer 13 tür fasulyenin de kendine has özellikleri bulunur. Kişiler farklı fasulye türleri deneyerek kendilerine en uygun kuru fasulyeyi bulabilir.

Kuru Fasulye Çeşitleri

Her bir kuru fasulyenin yetiştiği yöre farklıdır. Toprak yapısı, kullanılan gübre, maruz kaldığı güneş ve toplanma şekli kuru fasulye lezzetini direkt olarak etkiler. Bazı fasulye çeşitleri görüntüleri ile farklı olduğunu ortaya koyarken bazıları görüntü olarak da birbirlerine son derece benzer. Bu noktada fasulyenin temin edildiği bölgeye dikkat edilmesi, hangi fasulyenin tüketildiğinin bilinmesini sağlayabilir. Türkiye’de ön plana çıkan fasulye çeşitleri aşağıdaki gibidir;

  • İspir fasulyesi: Erzurum’un İspir ileçesinde yetişen İspir fasulyesi, lezzeti ve kısa sürede pişmesi ile ön plana çıkar. Sadece yerel üreticiler tarafından üretilir. Yüksek lif ve potasyum kaynağı olması sağlıklı beslenme için önerilen gıdalardan biri olmasını sağlar.
  • Eskişehir 855: Orta Anadolu Bölgesinde yetişen bir fasulyedir. Yüksek oranda protein içerir. İspir fasulyesine göre daha büyük fasulye boyutlarına sahiptir. Tüketimi son derece yaygındır.
  • Şehirali 90: Orta Anadolu Bölgesinde yetiştirilir. Beyaz ve etli fasulye tanelerine sahiptir. Bir fasulyenin ortalama %23’ü proteinden oluşur. Bu Şehirali fasulyesini önemli bir bitkisel protein kaynağı yapar. Kolay yetiştirilir.
  • Karacaşehir 90: Konservelik kuru fasulye olarak adlandırılır. Pişme ardından dağılmaz. Lezzeti bakımından sevilen bir kuru fasulyedir. Orta Anadolu Bölgesinde yetiştiriliyor olup, her yıl nisan ayında ekimi gerçekleştirilir.
  • Yunus 90: Karacaşehir 90’a benzer bir fasulye türüdür. Pişme süresi uzun olup pişme ardından dağılmaz. Anadolu bölgesinde yetiştiriciliği yaygındır.
  • Akman 98: Bir tanesinde %26 oranında protein barındırması ile protein değeri yüksek olan fasulye çeşitlerinden biridir. 30 dakika içerisinde pişme süresi bulunur. Piştikten sonra dağılma durumu nadir de olsa görülebilir.
  • Göynük 98: Pişme süresi uzun olan fasulye çeşitlerindendir. Büyük ve etli fasulye tanelerine sahiptir. Yetiştirilirken fazla su ihtiyacı duyan bitkilerdendir.
  • Önceler 98: Mor- kırmızı benekli yapısı ile görünüş olarak diğer fasulye çeşitlerinden farklıdır. Pişme süresi uzun olup yüksek oranda protein içerir. Yetiştirilme şekli diğer fasulye çeşitleriyle benzerdir.
  • Bulduk: 40 dakikaya kadar pişme süresine sahip olması düdüklü tencere kullanımını zorunlu kılar. Piştikten sonra dağılma olmaz. Şeker ve beyaz tane tipinde bir fasulye çeşididir.
  • Akın: Sevilerek tüketilen kuru fasulye çeşitlerinden biridir. Etli yapıları küçük bir porsiyonda doygunluk hissi yaratır. 37 dakika gibi bir pişme süresine sahiptir. Pişme ardından kısmen dağılmalar görülebilir.
  • Atmaca: Görüntü olarak Önceler 98’e benzerler. Aslında bir barbunya çeşididir. Lezzeti olmaları nedeniyle yoğun bir tüketim oranına sahiptir.
  • Bahçıvan: Piyazlarda kullanılan fasulye çeşididir. Kabuklu yapıları bulunup haşlanma sırasında kabuklar ayrılır. Fasulye kısmında dağılma oluşmaz. Lezzetli ve sevilen bir fasulye çeşididir.
  • Gündoğan: Taze tüketime de uygun bir fasulye türüdür. İspir fasulyesine benzer bir görüntüye sahiptir.
  • Canıpek: Pişme süresi uzun olan bir fasulye cinsidir. Yetiştirmesi kolay fasulye cinslerindendir. 35- 38 dakika gibi bir süre içerisinde pişiyor olup dağılmayarak şeklini korur.

İspir Fasulyesi Siparişi

650,00 KDV Dahil

1 Kg Özel Şeffaf Ambalajda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu platform size daha iyi bir gezinme deneyimi sunmak için çerezleri (cookie) kullanır. Platformu kullanarak, çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.