loader image
Reyonlar ve Ürünler Yükleniyor...
Lütfen Bekleyiniz
Uygulamayı indir daha hızlı ve güvenli işlem yap.

İspir Fasulyesi Nasıl Yapılır?

ispir Fasulyesi Nasıl Yapılır

İspir Fasulyesi Nasıl Yapılır?

ispir Fasulyesi Nasıl Yapılır

İspir fasulyesi klasik kuru fasulye yemeği hazırlanışına benzer. Yemekler arasındaki temel farklılığı İspir fasulyesinin kendine has lezzeti oluşturur. Diğer fasulye cinslerine göre daha çabuk pişiyor olması hazırlanma süresi kısmında avantaj sağlar. Kuru baklagillerin düdüklü tencerede pişirilmesi tavsiyesi İspir fasulyesi için de geçerlidir. Bu sayede hem pişme süresi kısalır hem de fasulyenin lezzeti pişme süresi içerisinde azalmamış olur. İspir fasulyesi pişirmek için internet siteleri üzerinde çeşitli tarifler bulmak mümkündür. Ancak, gerçek bir lezzet için dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunur.

İspir Fasulyesi Nasıl Pişirilir?

İspir fasulyesinin gerçek lezzetiyle buluşmak için alınan fasulye kadar nasıl pişirildiği de önemlidir. İspir fasulyesinin pişirilmeden bir gece öncesinde suda beklemesi önerilir. Daha kısıtlı vakti olan kişiler için sıcak su içerisinde yarım gün bekletme de yeterli olabilir. Bazı özel tariflerde bekletme suyu içerisine küçük bir oranda süt eklendiği görülmektedir. Bu durum fasulye lezzetini daha da arttırabilir. Islatılıp süzülen fasulyeler pişme için hazırdır. Gerekli miktarda salça, tereyağı, soğan, biber ve domates bir tencere içerisinde kavrulur ve ardından düdüklü tencereye alınır. Yemek içerisinde kullanılan tereyağı lezzeti yemeğin önemli noktalarından bir diğeridir. Yeterli oranda su ve fasulyelerin de düdüklü tencereye alınması halinde fasulye pişmeye bırakılır. Dileyen kişiler fasulyelerine kuşbaşı et veya pastırma ekleyebilir.

İspir Fasulyesi Nasıl Tüketilir?

İspir fasulyesi, genellikle ana yemek olarak tüketilir. Bazı kişiler haşlanmış halini piyaz gibi salata çeşitlerinde de kullanır. Ancak Türk mutfağında güveçte veya özel kuzu etleriyle pişen tariflerin yeri oldukça büyüktür. Erzurum yöresinin güveçte kuru fasulye yemeği özel yemeklerinden biridir. Güvecin kendine has aromasının İspir fasulyesi ile buluşması ortaya bir lezzet şöleni çıkarır. Kuşbaşı dana veya kuzu eti ile birleşmesi halinde ise İspir fasulyesi farklı bir lezzete bürünür.

Acı severler pişirme işlemi sırasında kuru fasulye yemeklerine acı bir tat katarak, şeker fasulyesini acı ile buluşturur. Düdüklü tencere, çanak veya güveç fark etmeksizin İspir fasulyesi her bir pişirilme şekli ile unutulmaz lezzete sahiptir.

İspir Fasulyesi Siparişi

1 Kg Özel Şeffaf Ambalajda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu platform size daha iyi bir gezinme deneyimi sunmak için çerezleri (cookie) kullanır. Platformu kullanarak, çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.