loader image
Reyonlar ve Ürünler Yükleniyor...
Lütfen Bekleyiniz
Uygulamayı indir daha hızlı ve güvenli işlem yap.

Kaşar Peyniri İçindekiler

Kaşar Peyniri İçindekiler

Kaşar peyniri kıymetli besinlere sahip önemli bir süt ürünüdür. İnek ve koyun sütünden üretilen taze kaşar peyniri yapıldığı yöreye ve üretim şekline göre içeriğinde değişiklikler görülür. Yerel üreticiler taze kaşar ve eski kaşarı koyun sütü ile karıştırarak üretir. Endüstriyel üretimde ise sadece inek sütü kullanılarak bu peynir üretilir. Bu durum sütün içerisinde bulunan yağ ve protein miktarını etkiler. Vitamin ve mineral çeşitliliği de sütün yapısına göre değişiklik gösterir. Ancak genel olarak sütün önemli bir kalsiyum kaynağı olduğu bilinir. Eski kaşar peyniri kalsiyum dışında önemli içeriklere de sahiptir.

Kaşar Peyniri Besin İçerikleri

Kaşar peyniri ve özellikle Kars kaşarında hayvansal yağ, protein, süt şekeri (laktoz) içeren bir besindir. İçerisinde %45 oranında süt yağı bulunur. Sodyum, potasyum, A vitamini içerir. Kaşar peynir üretim sırasında süt içerisine sofra tuzu, peynir kültürü tuzu ve peynir mayası eklenir. Eklenen mayalar sayesinde gerçek kaşar peyniri antioksidan özellik kazanır. Bu sayede bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler oluşturur. Endüstriyel üretiminde kaşar peyniri pastörize inek sütünden yapılır. Yerel üretimde ise koyun sütü ile karıştırıldığı bilinir.

Hakiki kaşar peyniri içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineralleri yüksek oranda taşır. 100 gram doğal kaşar peyniri içerisinde bulunan vitamin mineral değerleri aşağıdaki gibidir;

  • 100 gram kaşar peyniri içerisinde 700 mg kalsiyum bulunur. Bu miktar yetişkin bir bireyin günlük alması gereken kalsiyum miktarının %60’ını karşılar.
  • 103 mg kolesterol içerir. Hayvansal kaynaklı bir besin olduğundan kolesterol değeri yüksektir.
  • 648 mg sodyum içerir. Üretim sırasında eklenen tuzlar kaşar peynirinin sodyum değerini yükseltir.
  • 78 mg potasyum bulunur.
  • 985 IU A vitamini içerir. Bu kaşar peyniri önemli bir A vitamini kaynağı yapar.

Kaşar Peyniri İçeriği ve Günlük Beslenme

Günde belirli miktarlarda kaşar peyniri tüketimi günlük alınması gereken kalsiyum, potasyum, sodyum ve A vitaminini önemli ölçüde karşılar. Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını koruyucu etki gösterir. Bu özelliği nedeniyle uzmanlar, çocukların ve yetişkinlerin yöresel ürünler eşliğinde kaşar peyniri tüketimine özen göstermesini vurgular. Kahvaltılarda tüketilen iki dilim kaşar peyniri ile kaşar peynirinin yararlı içeriklerinden kolayca faydalanılabilir.

Kaşar Peyniri Siparişi

1 Kg Vakum Ambalajda.

(1.7-1.95 Kg Arası) Paket Ambalajda.

1 Kg Vakum Ambalajda.

1.9-2 Kg Aralığında Vakum Ambalajda.

500g Vakum Ambalajda.

1 Kg Vakum Ambalajda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu platform size daha iyi bir gezinme deneyimi sunmak için çerezleri (cookie) kullanır. Platformu kullanarak, çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.