loader image
Reyonlar ve Ürünler Yükleniyor...
Lütfen Bekleyiniz
Uygulamayı indir daha hızlı ve güvenli işlem yap.

Lavaş Ekmek Kalorisi Kaçtır?

Lavaş Ekmek Kalorisi Kaçtır

Lavaş Ekmek Kalorisi Kaçtır?

Lavaş Ekmek Kalorisi Kaçtır

Lavaş ekmek kalori olarak düşük ve bu açıdan herkesin rahatlıkla tüketebileceği bir lezzettir. Besin değerleri açısından zengin bir ekmek olan lavaş, kalori bakımından da oldukça düşüktür. Düşük kaloriye sahip olması nedeniyle sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyet yapanlar için de güzel bir seçenektir. 50 gram olan bir lavaş ekmeği, 142 kaloriye karşılık gelmektedir.

Lavaş Nedir?

Un, su, tuz, mayanın karıştırılmasıyla yapılan ve fırının kullanımından çok daha öncesinde üretilmeye başlayan bir ekmek çeşididir. Ülkemizde farklı yörelere ait pek çok lavaş çeşidi bulunmaktadır. Her bölgede tüketilen lavaşın pek çok farklı özelliği vardır. Erzurum’da yapılan lavaşların en önemli özelliği ince olmasıdır. Ayrıca burada yapılan lavaşlar, yer tandırında pişmektedir. İnce olması nedeniyle lavaş, pek çok farklı tarifte de kullanılmaktadır.

Lavaş Nasıl Saklanır?

İçeriğinde koruyucu olmayan lavaş, en doğru şekilde buzdolabı ya da derin dondurucuda saklanmaktadır. Ancak saklama koşullarında tüketilecek süre de oldukça önemlidir. Eğer 15 gün içerisinde tüketilecek ise rahatlıkla buzdolabında lavaşlar saklanabilir. Ancak tüketim süresi 15 günden fazla ise lavaşların içeriğinde koruyucu olmadığı için bozulması söz konusu olabilir. Bu nedenle uzun sürede tüketim için lavaşları derin dondurucuda saklamak en doğru seçenek olacaktır. Saklama koşullarında dikkat edilmesi gereke detaylardan bir tanesi de streç filme lavaşların sarılması olacaktır. Derin dondurucu ya da buzdolabında muhafaza edilmek istenen lavaşlar, hava almayacak şekilde streç filme sarılmalıdır.

Lavaşın Besin Değeri

İçeriğinde koruyucu dahil ek bir gıda olmaması ve tamamen doğal malzemelerden üretilmesi nedeniyle lavaş, oldukça sağlıklı bir ekmektir. İçeriğinde pek çok faydalı vitamin bulunmaktadır. Bunlar:

  • A Vitamini
  • C Vitamini
  • Kalsiyum
  • Protein
  • Yağ
  • Karbonhidrat
  • Sodyum
  • Potasyum

Bu besin değerleri, lavaşın tek olarak tüketilmesinde söz konusudur. Lavaş ile farklı tarifler ürettiğiniz de ya da yanında tükettiğiniz lezzet ile besin değerleri de değişecektir. Tek başına ekmek olarak düşünüldüğünde diyet listenizde bile lavaşa yer verebilirsiniz. 70 gramlık bir lavaş tüketimini 3 dilim ekmek yerine listenize ekleyebilirsiniz. Üstelik lavaş, normal ekmeklerden daha doyurucu olacağı için kısa sürede acıkmanızın da önüne geçilecektir.

Evde Lavaş Yapılır mı?

Su, maya, tuz ve un ile tandır olmadan evde de rahat bir şekilde lavaş yapılabilir. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra hamuru 1 saat boyunca mayalanması için bırakabilirsiniz. Bezelere ayırdıktan sonra tandır olmasa da evde tavada ya da elektrikli tandırlarda lavaşları pişirebilirsiniz. Lavaş için ayrıca fırın da kullanılabilmektedir. Orijinal tadı elde etmek için hamurun ince olmasına ve hamurun yoğurduktan sonra yumuşak olmasına da dikkat edilmelidir. Böylece orijinal lavaşa yakın bir tat yakalayabilirsiniz ve tandırda pişen lavaş ekmek ile arasında çok fark olmayacaktır. Evde yapmış olacağınız lavaş için kuruma gibi bir durum söz konusu olabilir. Bunun için pişen lavaşları üst üste koyduktan sonra bir bez ile üzerini örtebilirsiniz.

Lavaş Siparişi

10 Adet Özel Şeffaf Ambalajda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu platform size daha iyi bir gezinme deneyimi sunmak için çerezleri (cookie) kullanır. Platformu kullanarak, çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.