Lavaş Ekmek Nereden Alınır?
Evde yapabileceğiniz lavaşı zamanınızın olmadığı ve hızlıca yemek hazırlamak durumunda kaldığınız zamanlarda Online satış kanallarından, marketlerden ya da yufkacılardan temin edebilirsiniz. Kolaylıkla evde yapılabilir bir ekmek çeşitli olması rağmen bazen lavaşa harcanılan vaktinizin olmadığını düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlarda kolay bir şekilde Online sipariş verebilir ve sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.
Çevrenizde bulunan birçok fırından da sıcak ve taze bir şekilde alabilirsiniz. Fırından temin edeceğiniz lavaşlar marketlerde satılanın aksine el yapımıdır. Marketlerde paketli bir şekilde satılan lavaşlar incecik mayasız ve daha çok fabrika yapımıdır. Her iki lavaş çeşiti ile birçok lezzetli tarifler çıkarabilir, sofralarınıza yeni lezzetler kazandırabilirsiniz. Hem Online marketlerden hem yufkacılardan hem de tüm fırınlardan uygun fiyatlarla lavaş ekmek bulabilirsiniz.
Lavaş Nasıl Yapılırsa Daha Lezzetli Olur?
Lavaşın keşfedilmesinden bu zamana kadar tandır geleneği ile pişirilmektedir. Tandır; yere çukur çukur şeklinde kazı yapılarak açılan deliğe ufak bir fırın oluşturulmasına verilen isimdir. Bu tandırlar sayesinde insanlar birçok yemek ve ekmekleri hatta kış aylarında ısınmalarını karşılamaktadırlar. Tandırlarda bulunan közler vasıtasıyla yapılan lavaş diğerlerine göre her zaman daha lezzetli olmaktadır. Tandırı olmayan kişiler için ise de evde fırın ya da tavalarda gayet lezzetli ve pratik bir şekilde yapabilirler. El yapımı lavaşlar, fabrikasyon yapım lavaşlara göre her zaman daha lezzetli olmaktadır. Bu nedenle hem el yapımı hem de tandırda yapılan lavaş lezzetine lezzet katmaktadır.
Lavaş Ekmeği Hangi Unlarla Yapılır?
Lavaş yalnızca beyaz undan değil tam tahıllı unlardan da yapılarak daha az kalorili hale getirilebilir. Başlı başına çok sağlıklı ve az kalorili olan lavaş ekmek, sağlıklı beslenmek isteyen ve diyet yapan kişiler için tahıllı un kullanılarak daha az kalorili hale getirilerek tüketilebilir. Yapılış şekli ise normal beyaz un ile nasıl yapılıyorsa aynı şekilde yol izleyerek beyaz un yerine tahıl un kullanmalısınız. Lavaşın rengi biraz daha koyu olacak ancak lezzetinden asla bir şey kaybetmeyecek. İçerisine koyduğunuz malzemeler ile de daha lezzetli hale getirerek dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. İsteğe bağlı elinizde bulunan tüm unlarla deneyebilir, damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz.