Lor Peyniri Kalori?
Çoğunlukla kahvaltı ve börek çeşitlerinde kullanılan lor, süt ürünü olması sebebiyle çok sağlıklı ve faydalı bir besindir. Sofralardan eksik edilmemesi gereken bir besin olan lor, kalori değeri açısından da oldukça düşüktür. Bu nedenle sağlıklı beslenmeyi ilke edinen ya da diyette olan bireylerin öğünlerinde yer vermesi kaçınılmaz olmaktadır.
Diyette olan bireylerin kalori hesabının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle sizlere lorun kaç kalori olduğu hakkında yapmış olduğumuz araştırmaların sonucunda edindiğimiz verileri aktaracağız. Lorun içerisindeki yağ ve tuz oranı kalori değerini de etkilemektedir. Yağlı ya da tuzlu lorun kalori değeri tuzsuz ve yağsız lora nazaran daha yüksek olacaktır. Yağsız ve tuzsuz 100 gram lor peyniri içerisinde 72 kalori bulunmaktadır.
Lor Peyniri Yararları Nedir?
Kalsiyum açısından yüksek değere sahip olan ve kalori açısından da düşük olan lorun insan vücuduna birçok yararı bulunmaktadır. Kalsiyum ve protein değerinin yumurtadan bile fazla olduğu bilinen lor peynirinin yararları şu şekildedir:
- Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
- Mide ve bağırsak sistemine faydası vardır.
- Kas kütlesini artırmada ve kas rahatsızlıklarını gidermede etkilidir.
- Kemiklerin güçlenmesini sağlamaktadır.
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcıdır.
- Vücuttaki fosfor ihtiyacını karşılamaktadır.
- Vücutta besleyici ve dengeleyici özelliğe sahiptir.
- Tokluk hissi yaratarak kilo vermenize yardımcı olmaktadır.
- Yüksek oranda B12 içerdiği için hafızanızı güçlendirmektedir.
- Kalbe iyi gelmektedir.
Lor Peyniri Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Süt ürünü olan tüm ürünlere gösterilen hassasiyetin, lor seçerken de aynı şekilde gösterilmesi gerekmektedir. Çabuk bozulabilir özelliğe sahip olan lor peynirinin marketten alırken rengine dikkat etmeniz gerekmektedir. Üzerindeki küf oluşumuna bakılarak temin edilmesi gerekir. Güzel ve kalite lor daha berrak ve canlı bir renge sahiptir. Üzerinde bir pürüz ve renkli yapıların olmaması gerekmektedir. Diğer bir önemli nokta ise lor peynirinin kokusudur. Kokusu ekşimiş ve sizi irrite eden bir kokuya sahip ise o loru almamalısınız.
Tahsildaroğlu, Kaanlar, Ünal, Teksüt, Muratbey, Torku, Ayca gibi birçok markanın lorunu satın alabilir, tariflerinizde kullanabilirsiniz. Lor ürününe taze ve kaliteli bir şekilde sahip olmak istiyorsanız web sitemize göz atarak satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır?
Öncelikli olarak ne kadar miktarda yapmak istiyorsanız o kadar çiğ süt, göz kararı elma ya da üzüm sirkesi, 1 çay bardağı limon suyu gerekmektedir. Derin bir tencere içerisine sütünüzü koyun ve kısık ateşte kaynatın. Kaynayan süte limon suyu ve sirkeyi ilave ederek sütün kesilmesini sağlayın. Kesilen sütü 5 dakika sonra ateşten alın ve 1 saat ılık bir ortamda dinlenmesini bekleyin. 1 saat dinlenen sütü ince bir tülbentin içine aktararak süzülmesini sağlayın. Süzülen loru güzel bir şekilde sıkarak fazla suyunu akıtmasını sağlayın. Tülbent içerisindeki lor peyniri 10 dakika daha dinlendikten sonra taze bir şekilde tüketilmeye hazırdır.
Lor Peynir Püf Noktaları Nelerdir?
Lor peyniri yapım aşamasında bazı dikkat edilmesi gereken noktaları uygulayarak lorunuzun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Şimdi sizlere bu püf noktaları sırasıyla vereceğiz.
- Lorunuzun damak tadınıza göre daha tuzlu olmasını arzu ediyorsanız sütünüz kaynarken tuzunu atmalısınız.
- Limon suyunu ve sirkeyi sütünüz kaynadığı anda atmalısınız. Bu sayede sütünüz daha güzel kesilecek ve lorunuz daha güzel kıvam alacaktır.
- Sütünüz kesildikten hemen sonra değil 5 ya da 6 dakika sonra ocaktan almalısınız.
- Peynirinizi serin ve kuru ortamda muhafaza etmelisiniz. Bunun yanı sıra ağzının kapalı ve hava almadığından emin olmalısınız.