Süt Kaymağı Fiyatları
Kaymak fiyatlarını etkileyen pek çok farklı faktör ve unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar sonrasında yıl içerisinde süt kaymağı fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Kaymak fiyatlarını etkileyen unsurlar:
- Yıl içindeki süt fiyatları
- Kaymak üretim ve tüketim miktarı
- Kaymak çeşidi ve kullanılan süt türü
- Marka
Bu unsurlar sonucunda kaymak fiyatları yıl içinde değişkenlik göstermektedir. 2021 – 2022 süt fiyatlarının artışı, günümüzde kaymak fiyatlarının da artmasına neden olmuştur. Sütaş, Pınar, Teksüt gibi farklı markalardan farklı fiyatlara kaymak bulunabilir. Bunun için web sitemizi inceleyerek hem bütçenize uygun hem de lezzetli kaymak satın alabilirsiniz. Satın alma sonrasında firmamız, kısa sürede ve güvenli bir şekilde kaymağı siz değerli müşterilerine ulaştırmaktadır.
Kaymak Çeşitleri
Türk gıda endeksine göre 2 farklı süt içeriğinden kaymak üretilmektedir. Yalnızca süt çeşidi değil aynı zamanda kaymak yapım metotları da kaymağın çeşitlerini belirlemektedir. Yörelere göre farklı süt içeriği ya da farklı yapım aşamalarından çeşitli kaymaklar üretilmektedir. Bunlar:
- Afyon Kaymağı
- Bolu Manda Kaymağı
- Kaymaklı Kuru Kaymağı
- İspir Kaymağı
Yörelere göre farklılıkları olan kaymaklar arasında en fazla bilineni manda sütünden elde edilen Afyon kaymağıdır. Yalnızca ülkemizde değil aynı zamanda dünyanın pek çok bölgesinde de kaymak tüketimi mevcuttur. Her geçen gün ülkemiz haricinde de yoğun bir kullanım söz konusu olmaktadır. Farklı lezzetler ve tariflerin içeriğinde kaymak kullanımı, giderek sıklaşmaktadır.
Kaymağının Rengi Nasıl Olmalıdır?
Sütten elde edilen bu lezzetin rengi konusunda pek çok farklı bilgi dolaşımdadır. Genellikle beyaz renkte olan kaymak, taze ve yenilebilir olarak nitelendirilirken sarı renkte olan kaymağın bozuk olduğu düşünülmektedir. Ancak bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Sarı renk kaymağın sütünün kullanıldığı hayvan, otlak yerlerde yeşillikle ile beslenmiştir. Beyaz renkte olan kaymağın yapımında kullanılan sütün alındığı hayvan ise kış aylarında doğada otlatılmayan ve kapalı ortamda yetiştirilmektedir. Bu durum süt ile yapılan kaymağın da rengini etkilemektedir. Ancak normal beyaz renkten daha fazla aşırı beyazlık, kaymağın yapımında beyazlatıcı ilaç kullanıldığını da göstermektedir. Bu nedenle süt kaymağı satın alımı esnasında dikkatli bir şekilde içeriği okumak daha doğru olacaktır.