loader image
Reyonlar ve Ürünler Yükleniyor...
Lütfen Bekleyiniz
Uygulamayı indir daha hızlı ve güvenli işlem yap.

Tereyağı Çeşitleri Nelerdir?

Tereyağ Çeşitleri

Sevilen yağlardan biri olan tereyağının üretimi, incelikler ve farklılıklar taşır. Tereyağlarının tüketim alanları ve neden üretildikleri farklı tereyağı çeşitleri bulunmasını sağlar. Birçok üretici temel olarak kaynamış sütten elde edilen süt kremasını kullanır. Ancak peynir altı suyu veya yoğurt kaymağı gibi farklı alternatifler de tereyağı üretiminde kullanılır. Yapılma şekilleri ve kullanılan ham madde yemeklik tereyağı ve kahvaltılık tereyağı lezzetlerinde değişime neden olur. Kişiler damak tatlarına göre tereyağ seçerken hangi ham madde kaynağından yapıldığına dikkat etmelidir.

Tereyağı Nedir?

Tereyağı, süt, kreme veya yoğurttan elde edilen, süt yağından başka yağ taşımayan, içerisinde trans yağ ve katkı maddesi bulunmayan bir mandıra ürünüdür. Güçlü bir besin kaynağıdır. Vitamin ve mineral içeren yapısına ek olarak önemli bir enerji kaynağıdır. Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde üretimi yaygındır. Her yörenin kendine has bir aroması bulunur.

Lezzetli bir eritilmiş tereyağı, sade tereyağı ve saf tereyağı yapımı incelik gerektirir. İçerisinde kullanılan süt kaynağı ve üretimi sırasında eklenen tuz direkt olarak tereyağının tadını değiştirir. Tatlı krema, ekşi krema, peynir altı suyu veya yoğurt kaymağından Erzurum tereyağı yapılabilir.

Tereyağı Hammadde Çeşitleri

Tereyağının hammaddesi yağlı çiğ süttür. Sütün işlem görmesi ile elde edilen süt kreması, yoğurt kaymağı veya peynir altı suları tereyağı üretiminde kullanılır. Peynir altı sularından tereyağı üretimi, endüstriyel üretimi son derece gelişmiş olan markalar tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Peynir altı suyunun yağ oranı genellikle mandıra tereyağı üretimi için yeterli değildir. Ancak süt seperatörleri ile peynir altı suyu ve krema ayrılabilir. Elde edilen krema ısıtılıp çeşitli yöntemler ile eşitlenir. Ardından normal krema gibi işleme alınır.

Kremalar ortak bir işlem ardından tereyağına dönüşür. Ayrılan kremalar büyük çırpıcılar veya güçlü karıştırıcılar aracılığıyla soğuk su ile çırpılır. Bu sayede süt yağı ile suyun ayrılması sağlanır. Açığa çıkan yağ su yüzeyinde birikir. Ardından süzme işlemleri gerçekleştirilerek yağ kalıplara alınır. İşlem sırasında ayrışma için tuz eklemesi yapılabilmektedir.

Yoğurt kaymağından üretilen ise genellikle ev tipi bir üretimdir. Yoğurt üzerinde biriken kaymak dinlenmeye alınır. Ardından çırpılarak suyu ayrıştırılır. Bu tereyağın aroması da diğer üretim şekillerinden elde edilen yağlara göre farklıdır.

Tereyağı Tüketim Çeşitleri

Tereyağları, yemeklik ve kahvaltılık tüketime göre ayrı başlıklara ayrılır. Yemeklik tereyağları daha koyu renge ve daha güçlü bir aromaya sahiptir. Bu sayede yemeğin içerisinde daha güçlü bir aroma açığa çıkarır. Kahvaltılık tereyağları ise daha açık renkli ve daha az tuzludur. Tek başına tüketimi daha kolaydır. Bazı markalar ortak bir aroma bularak doğal tereyağını hem yemeklere hem de kahvaltıda tüketime uygun hale getirmiştir.

Eritilmiş tereyağı da benzer bir şekilde güçlü bir aromaya sahiptir. Bazıları üretim şekline göre ekşi bir aromaya sahip olabilir. Güçlü ve keskin tadı yayık tereyağı severlerin ilgisini çekebilir.

Tereyağ Siparişi

815,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

815,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

1.890,00 KDV Dahil

2.6 Kg Pet Ambalajda.

280,00 KDV Dahil

500g Vakum Ambalajda.

2.635,00 KDV Dahil

4.8 Kg Kova Ambalajda.

360,00 KDV Dahil

500g Şişe Ambalajda.

815,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

425,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

525,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

https://bit.ly/3zzZxv4

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu platform size daha iyi bir gezinme deneyimi sunmak için çerezleri (cookie) kullanır. Platformu kullanarak, çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.