loader image
Reyonlar ve Ürünler Yükleniyor...
Lütfen Bekleyiniz
Uygulamayı indir daha hızlı ve güvenli işlem yap.

Yayık Tereyağı Nedir?

Yayık Tereyağı Nedir

Yayık Tereyağı Nedir?

Yayık Tereyağı Nedir

Anadolu mutfağının en eski süt ürünlerinden biri olan yayık tereyağı lezzet dağıtmaya Maslahat kalitesiyle devam ediyor. Tereyağının mutfaklarımızdaki tarihi geçmişi yaklaşık 9000 yıl olarak bilinmektedir. Fabrika üretimi mandıra tereyağı mümkün olmayan bu tereyağı türü kimyasal ve mikrobiyolojik olarak diğer yağlardan farklıdır. Sütün önce yoğurda sonra da yayık aracılığıyla tereyağına çevrilmesi olayı ‘’yayık tereyağı’’ olarak tanımlanır. Tereyağı kalitesini ifade eden bir terim olarak mutfaklarınızın lezzet standardı kazanmasını yayık tereyağı sağlayacaktır.

Hammaddesi yoğurt ve süt olan yayık tereyağı için kıvam ve lezzette en iyilerini üretmek adına tarafımızca yoğurt tercih edilmektedir. Elbette yoğurt haline gelen süt, sütün sağıldığı inek ve ineğin besi süreci ürün kalitesinde dikkate alınan unsurlardır. İnsan bedenine sayısız faydası bulunan yayık tereyağının doğal ve katkısız bir üretimle elde edilmesi maksimum faydayı sağlayacaktır. Paketlenmiş ürün olarak aldığınız sade tereyağının birçoğu krema veya süt kaymağından elde edilmektedir. Bu üretim biçimde aradığınız muazzam lezzeti bulamayacağınız gibi faydasını da milimize edeceksiniz. Yayık tereyağının en faydalı hali probiyotik, yağlı ve doğal yoğurttan elde edilmiş olanıdır. Maslahat yemeklik tereyağı ve kahvaltılık tereyağı hammaddesi inek sütünden elde edilmiş probiyotik, doğal ve katkısız yoğurtlardır.

Yayık, süt ve yoğurdu tereyağına dönüştürmek için kullanılan silindir ahşap bir aygıt olup yağ üretim sürecine yayıklama denir. Mandıra, fabrika ve hatta evlerde kullanılan bu aygıt Erzurum tereyağına karakter kazandırarak lezzet vericisidir. Bu aygıt sadece eritilmiş tereyağı üretiminde kullanılmayıp ayran üretimi içinde kullanılmaktadır. Yayık için önemli olan kullanılan ahşap ağaç ve sızdırmaz olmasıdır. Günümüz teknolojisiyle bu geleneksel yöntem unutulmaya yüz tutsa da Maslahat’ın geleneksel yöntemleri ile eskimeyen lezzetler mutfaklarınıza dönüş yapacaktır. Saf tereyağı karakterize eden yayık aygıtı ve yayığın belirli bir ritimde çalkalanmasıdır. Yapım sürecinde mayalanma ölçüsüne ve yayıklama asidesine oldukça özen göstererek tarafımızca üretimi idealize ve standardize edilmiştir.

Doğal tereyağı, süt ve yoğurdun oldukça yoğunlaştırılmış yağlı kısmı olduğu için rengi sarının tonlarındadır. Mevsim şartlarına göre, ineğin beslenmesine, sütün yağ oranına ve yoğurdun asidesine göre sarının tonları değişim gösterebilir. Taze otlarla beslenen ineklerin sütünde bulunan karotenoid maddesi yağda çözülebilir ve yağın sarı rengini daha yoğun yapabilir. Sonbaharda ineğin beslendiği ot ve besi ürünlerine göre daha açık sarı tonlarında olabilir. Tadının güzelliğinde tek belirleyici faktör yağın rengi değildir. Ancak kişisel damak zevklerinize göre yağın yoğunluğu ve aside tercihiniz de değişebilir. Yoğun ve geleneksel tatları seven ve yayık tereyağının zengin değerlerinden istifade etmek isteyenler için Maslahat’ın birinci sınıf hammadde tercihi ile yapılan ürünleri idealdir.

Yayık Tereyağı Siparişi

815,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

815,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

1.890,00 KDV Dahil

2.6 Kg Pet Ambalajda.

280,00 KDV Dahil

500g Vakum Ambalajda.

2.635,00 KDV Dahil

4.8 Kg Kova Ambalajda.

360,00 KDV Dahil

500g Şişe Ambalajda.

815,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

425,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

525,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu platform size daha iyi bir gezinme deneyimi sunmak için çerezleri (cookie) kullanır. Platformu kullanarak, çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.